مقام معظم رهبری: يكي از مؤثرترين مؤلفه هاي اقتصاد مقاومتي، شركتهاي دانش بنيان است
  ارتباط با ما درباره ما خدمات قابل ارائه سوالات متداول لينكهاي مرتبط گالری تصاویر رسالت مرکز صفحه اصلي
   

   ارسال سوال جديد

 

كد رهگيري:

   

راهنمای تشکیل

شیوه نامه ایجاد
سامانه ارزیابی

سايت

كاربر حاضر در سايت= ۶۳ نفر

مشاهدات:
امروز= ۲۰۷ مرتبه
تیر ماه = ۴۴۸۵۷ مرتبه
كل مشاهده= ۱۳۵۶۸۰۲ مرتبه
بیشترین = ۷۷۶۳ - ۱۸/۸/۱۳۹۷
صفحه جاری= ۱۰۴ مرتبه
 

   تشخیص غذای فاسد با فناوری نانو توسط محققان کشور

فساد ناشی از حضور باکتری‌ها در فراورده‌های غذایی علاوه بر ایجاد خطر برای سلامت مصرف‌کنندگان، زیان‌های اقتصادی بی‌شماری را به تولیدکنندگان و فروشندگان تحمیل می‌کند. در این راستا، پژوهشگران دانشگاه محقق اردبیلی با همکاری محققانی از دانشگاه لیل فرانسه در تحقیقات ...

فساد ناشی از حضور باکتری‌ها در فراورده‌های غذایی علاوه بر ایجاد خطر برای سلامت مصرف‌کنندگان، زیان‌های اقتصادی بی‌شماری را به تولیدکنندگان و فروشندگان تحمیل می‌کند. در این راستا، پژوهشگران دانشگاه محقق اردبیلی با همکاری محققانی از دانشگاه لیل فرانسه در تحقیقات آزمایشگاهی خود موفق به تهیه و ارائه‌ی نانوحسگری سریع و ارزان جهت شناسایی به موقع عوامل بیماری‌زای موجود در مواد غذایی شدند. دکتر ماندانا امیری، دانشیار گروه شیمی دانشگاه محقق اردبیلی، با تأکید بر ضرورت پیشگیری از بیماری‌های ناشی از مصرف مواد غذایی فاسد در خصوص اهداف دنبال شده در این طرح گفت:  در برخی مواقع، عوامل بیماری‌زای میکروبی موجب شیوع بیماری‌های صعب‌العلاج در جامعه شده و فجایع اجتماعی و اقتصادی هنگفتی را به کشورها تحمیل می‌نمایند. از این‌رو هر تلاش ممکن برای توسعه‌ی حسگرهای ارزان، حساس و سریع به منظور نظارت بر حضور عوامل بیماری‌زا در مواد غذایی می‌تواند کمک شایانی به مدیریت بیماری‌ها و کاهش مسمومیت‌های غذایی کند. وی ادامه داد: در پژوهش حاضر، ما با استفاده از یک استراتژی آسان و ارزان، نانوحسگری تهیه کرده‌ایم که برخلاف روش‌های زمان‌بر و گران کنونی، قادر است عوامل بیماری‌زای موجود در مواد غذایی فاسد را با دقت و سرعت بالایی تشخیص دهد.

به گفته‌ امیری، در ساخت این نانوحسگر از یک لایه‌ی نازک پوشش از جنس طلا بر روی یک زیرلایه‌ی شیشه استفاده شده‌است. فرایند اعمال پوشش لایه‌ی سیلیکا در حضور باکتری‌ها انجام می‌شود؛ بنابراین شکل و اندازه باکتری‌ها بر روی پوشش به جا می‌ماند و به عبارتی پوشش، نقش قالبی از باکتری‌ها را بازی می‌کند. این قالب‌های باقی‌مانده، قابلیت به دام انداختن و آزادسازی باکتری‌ها را دارند و از این طریق می‌توانند آن‌ها را شناسایی کنند. این محقق در رابطه با روش پوشش‌دهی و ارزیابی حسگر نهایی افزود: در این طرح از ابتدا با استفاده از روش تبخیر حرارتی، لایه‌ای نانومتری از طلا بر روی زیرلایه‌ی شیشه تهیه شد. سپس با روش پوشش‌دهی سل-ژل یک لایه‌ی نانومتری سیلیکا در حضور باکتری E. Coli بر روی طلا ایجاد شد. پوشش ایجاد شده به کمک روش‌های میکروسکوپی و طیف‌نگاری مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت نیز قابلیت آن تشخیص و سنجش باکتری E. Coli مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر ماندانا امیری و دکتر سعید لطیفی نوید اعضای هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی عصمت عبدی دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه محقق اردبیلی و حامد جعفری دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی است. یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه لیل فرانسه نیز در این طرح همکاری داشته است. نتایج این کار در مجله‌ ‌Biosensors and Bioelectronics با ضریب تأثیر ۸.۱۷۳ (جلد ۱۲۴-۱۲۵، سال ۲۰۱۹، صفحات ۱۶۱ تا ۱۶۶) منتشر شده‌است.

منبع: خبرگزاری مهر



تشخیص غذای فاسد با فناوری نانو توسط محققان کشور


  منبع:   در تاريخ:  ۱۹ آذر ۱۳۹۷  ساعت: 2:39:11عصر 
  ارسال خبر به پست الكترونيك از دسته: خبرهاي علمی فناوری دفعات مشاهده: 104

لينك خبر (كد خبر= 1352 )

 

 
 

 آخرين به روز رساني:  سه‌شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸     
 
© 
كليه حقوق اين مجموعه طبق قوانين نرم افزاري متعلق به مركز رشد واحدهاي فناوري و كارآفريني دانشگاه ايلام مي باشد